שיפון מוקפץ עם שלל פטריות ועדשים שחורות של ורד:
שיפון מוקפץ עם שלל פטריות ועדשים שחורות של ורד
שילוב של שיפון (דגן) יחד עם עדשים (קטניה) יוצר יחד חלבון מלא ומעניק לנו ארוחה בריאה, עשירה בסיבים, משביעה וטעימה!
רכיבים:
כוסות גרגירי שיפון אורגני מבושלים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
2 כרישות חתוכות דק
חבילת פטריות שמפיניון קצוצות בינוני
חבילת פורטבלו קצוצות בינוני
חבילת פטריות נוספת - קצוצות בינוני. אני השתמשתי במלך היער.
תיבול:
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית מוסקט טחון
4 כפות פתיתי שמרי בירה
מלח, 2 כפות שמן זית להשחמה- למי שמשתמש. אני השחמתי עם מים.
אופן הכנה:
במחבת גדולה נון סטיק, להשחים את הבצל עם השום והכרישה. (ושמן הזית למי שרוצה).
להוסיף את הפטריות, שמרי הבירה והתבלינים.
להקפיץ כמה דקות.
להוסיף את העדשים השחורות ואת השיפון.
לערבב היטב. לטעום ולתקן תיבול.
איך נתייחס:
לכל הסיר נתייחס כשלוש ארוחות צהריים של המרת רכיבים בתפריטי 1200/1300, ורד ממליצה לחלק ל 4 מנות - זו ארוחה משביעה מאוד וסביר שבחלוקה ל 4 מנות יהיה מעולה. תוספת סלט ליד ויש לנו ארוחה טעימה ומקדמת
